14 Temmuz 1943’de Ankara’da doğdu. İltekin İlkokulu, Cebeci Ortaokulu, Atatürk Lisesi sonrasında Mülkiye’yi bitirdi. Ankara Üniversitesi SBF’den “Finansman”, Hacettepe Üniversitesi MESEF’den “MBA” dallarında uzmanlık (master) dereceleri var. Türkiye Elektrik Kurumu Teftiş Kurulu’ndan 1996’da emekli oldu. 1998-2003 arasında İnönü Vakfı Genel Sekreterliği yaptı.
1997’den başlayarak Cumhuriyet Dergi, Tarih ve Toplum, Mesa ve Yaşam, Marmaris Life, Varan’la Yol Boyunca, Mülkiye, Bartın, Sultan Şehir Sivas, Opera ve Bale, Sivas Yeni Ülke, TÜBİTAK Bilim ve Teknik gibi türlü gazete ve dergilerde türlü “gezi yazıları”, “tematik bulmacaları” ve “nostaljik yazıları” yayımlandı.
2005’den başlayarak Ankara Magazine, Milli Eğitim Müdürlüğü Ankara Dergisi, Gazete Ankara, Ankara’nın Dergisi, Cumhuriyet Ankara Eki(Düş Yolcusu), Çağdaş Türk Dili(Ankara Yazıları) gibi Ankara gazete ve dergilerinde “Ankaralı Kitaplar” tanıttı, “Ankaralı Bulmacalar” hazırladı, “Ankara Anıları” yazdı.
Ocak 2016’da KOÇ Üniversitesi VEKAM Yayınları arasında yayımlanan “Ankaralı Bulmacalar”, Kasım 2016’da Telgrafhane Yayınları’nca yayımlanan “Bu Ankara O Ankara Değil” ve Aralık 2017’de yine Telgrafhane Yayınları arasında yayımlanan “Hani Ankara Hangi Ankara ?”, Kasım 2023’de Kaleli Medya yayınları arasında yer alan “Yine Ankara” adlı dört Ankara Kitabı var. “Doğal, Tarihsel ve Kültürel Değerleriyle KAYBOLAN ANKARA” adlı, Mehmet Tunçer ve Necati Yalçın ile ortaklaşa yazdıkları beşinci Ankara Kitabı, Ocak 2022’de Gazi Kitabevi’nce yayımlandı. Daha önce türlü kaynaklarda yayımlanmış gezi yazılarından oluşan “Ayvalık ve Körfez Yazıları” ve “Gezdikçe Yazdıklarım” adlı son iki kitabı ise Akademisyen Kitabevi tarafından Şubat 2024’te basıldı. Editörlüğünü Timur Özkan’ın üstlendiği Ocak 2013 basımlı “Gezgin Gözüyle Ankara” kitabında iki, Ocak 2013 basımlı “Gezgin Gözüyle Türkiye, cilt 1” kitabında üç, “Gezgin Gözüyle Türkiye, cilt 2” kitabında iki gezi yazısı bulunuyor. VEKAM’ın Ankara Araştırmaları Dergisi’nin Aralık-2016 sayısında “1950’lere Doğru Çerkeş Sokağı ve Çevresi”; Haziran -2019 sayısında “Bir Zamanlar Posta Caddesi” adlı araştırmaları var.
Halen www.sanattanyansimalar.com portalindeki “Geçmişe Özlem” köşesinde “gezi-kültür-sanat ve Ankara yazıları”nı sürdürüyor.